Boosta din blogg och ranka högre

Alla som har ett företag med en närvaro online – kämpar dagligen för att ranka högre i Googles sökmotor. Även privatpersoner som har en hobby dem gärna hade velat tjäna pengar på. Att synas på förstasidan när någon söker på ett ord eller en mening är det ultimata målet! Det är nämligen inte många som klickar sig vidare, utan söker hellre på ett nytt sökord. Försök tänka på hur du själv beter dig när du söker efter något via Google. Tålmodig?

Hur rankar du högre i Google?

Ranka högre i Google är ett arbete i sig som många anlitar en specialist för. Det är många byggstenar som tillsammans måste fungera. Det krävs dessutom väldigt mycket tålamod, eftersom det tar månader innan du väl ser resultat. Skapar du innehåll som engagerar och kanske till och med hjälper eller informerar din målgrupp, kan det hjälpa dig enormt! Till exempel genom en blogg där du regelbundet postar relevanta blogginlägg.

Ranka högre genom att skapa värdefullt innehåll

Idag är Google mycket smartare än för 5 år sen. Länge har det fungerat med att proppa sina sidor med nyckelord. Men idag räcker det faktiskt inte. Det kan till och med förstöra för dig om du gör det.

Google kan avgöra om en text är relevant och informativ samt om den hjälper läsarna på något vis. Det betyder att riktigt bra och unika texter hjälper dig klättra i Googles sökmotor. Det får din hemsida att lysa igenom som en trovärdig hemsida för Google.

Viktigt med unika texter för att kunna ranka högre

Att dina texter är unika är kanske det viktigaste. Kopior är något Google är extrakänslig för och din hemsida kommer påverkas negativt i Googles sökmotor av kopior. Därför är det viktigt att se till att alla texter är unika innan du postar dem på din hemsida. Ibland kan det kännas som om du skrivit något alldeles unikt, men trots det kan det finnas någon som skrivit det tidigare.

Information och grammatik måste vara korrekt

Den information du lägger ut på din hemsida måste vara korrekt eftersom du annars framstår som oseriös. Kunder som upptäcker att du använt dig av felaktiga källor eller påstår något utan belägg, kommer tappa förtroendet för dig och det du säljer. Även grammatiken är viktig – både för Google och dina läsare! Ja, Google är såpass smart idag. Och de flesta läsare kommer kunna upptäcka grammatiska fel. Grammatiska fel får dig att verka oprofessionell, även om det du säljer är hur bra som helst.

Börja blogga och ranka högre – vad jag kan hjälpa dig med

Vill du börja blogga måste du först och främst skapa en blogg på den hemsida du redan har. Det kan du göra oavsett vilken plattform du skapat din hemsida på. Du kan lägga till en blogg på såväl Wix som Squarespeace och WordPress.

Sedan kan du börja blogga! Har du däremot inte tid för att skapa relevanta blogginlägg själv, kan du ta hjälp av en copywriter som hjälper dig att fylla din blogg med informativa och engagerande blogginlägg som i längden dessutom hjälper dig ranka högre i Googles sökmotor.

Varför bör företagare blogga?

Förutom att en blogg ökar förutsättningarna att ranka högre på Google, kan kommunikationen med dina läsare gå smidigare. Det är lättare att ta upp diverse relaterade ämnen som kan vara intressanta. Men även lättare att uppdatera om företagets nyheter, utveckling och framtidsplaner på ett naturligt sätt. En blogg hjälper dig även bredda din målgrupp och nå ut till nya kunder. Så länge du följer konstens alla regler – är det således endast positivt med en blogg för dig med företag!

Behöver du hjälp?

Vill du starta en blogg, eller få hjälp med att driva din blogg – kan du kontakta mig och boka ett möte. Du kanske undrar över något eller vill veta mer om hur jag kan hjälpa just dig. När det kommer till prissättning utgår jag alltid ifrån mina grundpriser som du kan läsa mer om här. Varje projekt är unikt men priserna ligger ganska fasta utan några dolda extrakostnader.