Få hjälp med din digitala marknadsföring

Efter många timmar bakom skärmen omlanseras äntligen Studio Layana! I min digitala studio hittar du alltså mig – en frilansande skribent och fotograf. Jag bedriver konsultverksamhet och är egenanställd i mitt aktiebolag. Jag inriktar mig på att hjälpa företag skapa både texter och bilder för digital marknadsföring. Det jag gör, är att fokusera på att kommunicera de rätta känslorna med företagets målgrupp i åtanke. För att orden och bilderna faktiskt ska nå fram och stanna kvar.

Ett riktigt stort tack till Webb of Sweden som förverkligat min hemsida. Jag har inte bara fått en snygg hemsida, utan hemsidan är dessutom väldigt lätt att sköta och göra ändringar i – vilket är viktigt för mig som är en idésprudlande företagare som ständigt hittar på nya lösningar och idéer!

Nå fram med din digitala marknadsföring

Även om vi alla pratar svenska, pratar vi inte riktigt på samma sätt. För att tilltala just din målgrupp måste du faktiskt kunna tala till just dem. På deras sätt. Så att budskapet når fram och etsar sig fast i deras hjärtan. Det är precis det du behöver göra. Nu kanske du tänker att det är lättare sagt än gjort. Det låter ju riktigt fint att kunna göra det. Men hur går det egentligen till, om det nu ens är möjligt?

Det är just därför jag finns, för att hjälpa dig med det du inte är bra på själv. Eller som du kanske inte har tid att göra själv. Som företagare har du redan mycket att göra. Allt från att köpa in nya varor till att göra marknadsanalyser och svara på mail. Eller som designer kanske du redan är överöst med uppdrag du måste slutföra. Därför kan det vara en bra investering att lämna över vissa bitar till en frilansare, som du inte behöver anställa. Läs mer här om vid vilka tillfällen det är speciellt fördelaktigt att anställa frilansare.

Men vad exakt är det jag gör?

Tillsammans med dig gör jag en analys av ditt företags identitet och din målgrupp. Utifrån det levererar jag texter och bilder (eller något av det) till dig, som kommunicerar de rätta känslorna till din målgrupp. Som faktiskt talar dina potentiella kunders unika språk. Texter som går rakt in i hjärtat på dem. Eller bilder som fångar deras uppmärksamhet. Vill du gå ned på djupet mer än så, kan jag även hjälpa dig skapa en unik strategi för just dig. En strategi som ytterligare hjälper dig skapa bilder och texter till din digitala marknadsföring. Alldeles själv. Som hjälper dig att både skriva och fotografera texter och bilder – och kommer inge de rätta känslorna till personerna du vill nå ut till.

Vad behöver du hjälp med gällande digital marknadsföring?

Som du kanske märker, handlar Studio Layana mer om dig, än vad det handlar om mig. Det är för att jag finns här för att hjälpa just dig på vägen att nå dina mål. Men vad är det du egentligen behöver hjälp med? Du kanske inte ens riktigt vet eller har kunnat sätta ord på vad du behöver hjälp med i din digitala marknadsföring. Därför har jag samlat allt jag kan hjälpa dig med här, för att du ska få en inblick i vilka områden du kan få hjälp med från mig inom digital markandsföring.

Content Marketing

Kortfattat betyder content marketing att skapa värdefullt innehåll till dina kunder som lockar dem att köpa dina produkter eller dina tjänster. Det handlar ofta om innehåll till din blogg eller nyhetsbrev. Men det kan dessutom handla om att skapa värdefulla guider eller gratis e-böcker. Det gemensamma är att de ska ge någon nytta till dina följare. De som läser allt du skriver och följer dig i allt du gör.

Bra innehåll leder även läsaren närmare ett faktiskt köp. De har ju fått prova på vad du kan hjälpa dem med helt gratis! Om din följare redan dragit så mycket nytta ifrån dig gratis – då måste ju din produkt eller service verkligen vara värdefull! Det är ungefär så content marketing går till. Det kan även vara att du skriver om ett ämne som din potentiella kund är i behov av. Du lär alltså ut något värdefullt som din potentiella kund behöver hjälp med.

Copywriting

Texter till din hemsida eller till din nätbutik, är exempel på copywriting. Det handlar ofta om att skapa säljande innehåll. Det vill säga det innehåll du skapar för att driekt sälja till personen som kommit in på din hemsida. Ofta handlar det om produktbeskrivningar eller din “om mig sida”. Skillnaden på copywriting och content marketing är att du säljer direkt med din copywriting, medan du säljer indirekt med din content marketing.

Produktfotografi

Ordet säger nog sig självt – produkfotografi är bilder på dina produkter. Men det finns olika produktfotografier.

Ostylade produktbilder

Den första typen som alla nätbutiker behöver är enkla bilder på endast produkten. Den typen av produktfoto är till för att visa en så rättvis bild av hur produkten ser ut i verkligheten. Färger och former. Helst även i olika vinklar. Det hjälper alltså kunden att förstå hur produkten ser ut till sin helhet. Det är väldigt viktigt eftersom en dålig produktbild kan leda till många förlorade kunder. Den potentiella köparen känner sig helt enkelt inte trygg med att köpa något hen inte fått se från alla tänkbara vinklar.

Stylade produktbilder – för digital marknadsföring

Den andra typen av produktfrotografier kallar jag stylade produkbilder. Det är bilder med din produkt på, som en stylist eller fotograf har stylat med snygga detaljer. Bilder som således ger ett sammanhang till produkten. Det är vanligt att företag använder just stylade produktbiler i sociala medier, men även som exempelbild på hemsidan.

Bildstrategi

Det här alternativet är till för dig som känner att du vill ta steget längre och strategiskt kunna fotografera eller välja ut rätt bilder och texter till ditt varumärke. Att vara art director för ditt eget varumärke. Du är antagligen en konstnär av något slag, en kreativ artist som designar eller skapar produkter själv. Då är det extra viktigt att faktiskt kunna ta egna bilder och dessutom kunna skriva sina egna texter själv. För att således ha kvar det personliga i hela ditt varumärke. Du är ju ditt varumärke, vilket du vill ska skina igenom.

Däremot är det svårt att komma fram till hur du bör lägga upp din marknadsföring och hur sjutton du ska lyckas ta snygga bilder själv. Det du behöver är en strategi och att gräva riktigit djupt i ditt varumärke. Det är precis det jag kan hjälpa dig att göra. Skapa en unik strategi för ditt varumärke och gräva djupt i vad du vill förmedla.

Behöver du regelbunden hjälp med digital marknadsföring?

Vill du beställa enstaka texter eller bilder är du hjärtligt välkommen att beställa det hos mig. Du ger mig ett uppdrag och en deadline och jag ser till att bli klar i tid! Behöver du däremot kontinuerlig hjälp med att skapa texter eller bilder regelbundet, kanske månadsvis – är jag öppen även för det. Ju fler texter du beställer direkt, desto bättre pris får du. Läs mer här om hur jag kan hjälpa dig eller hör av dig till mig via mejl, så skräddarsyr vi en lösning för just dig och dina behov.

Hur går samarbetet till?

Jag arbetar självständigt på distans i Malmö med texter och bilder för digital marknadsföring. Men tar emot uppdrag över hela Sverige! Vi sköter kommunikationen över telefon eller via mejl. Beställer du produkfotografi, skickar du helt enkelt produkterna till mig och jag fotograferar dem och skickar sedan tillbaka dem till dig! Enkelt och smidigt och du kan sköta alla dina projekt under tiden som jag fixar dina bilder eller texter. Beställer du text sköter vi allt via datorn! Läs mer om hur vi kan arbeta tillsammans på hemsidan, gällande digital marknadsföring. Har du några frågor eller vill be om en offert kan du höra av dig till mig!