Din guide för att skapa ett snyggt Instagram flöde

Date

Spara tid, energi och ångest genom att planera ditt Instagram flöde med ett planeringsverktyg...

Den stora frågan för många som använder Instagram är: hur gör man för att få ett snyggt Instagram flöde? Oavsett om du använder verktyg eller inte, handlar det till största del om att planera i förväg.

Vissa har en förmåga att planera väldigt bra i förväg och visualisera hur flödet kommer se ut om de postar vissa inlägg i ordning. Medan andra använder ett verktyg för att få till det perfekta flödet, vilket jag själv använder mig utav! Det är just detta underbara verktyg jag vill tipsa om idag, för att hjälpa dig uppnå ditt drömflöde.

Här ovan ser du en före och efter bild på hur skillnaden kan bli om du kan planerar ditt flöde i förväg. Du kanske tänker att båda flöden ser fina ut, och absolut gör dem det. Men flödet till höger är mer harmoniskt och ordnat, samt berättar en logisk historia. Medan flödet till vänster kan uppfattas som oorganiserat och mindre harmoniskt.

I exemplet märker du säkert även att det inte endast är planeringen som är viktig. Det är självklart även två andra viktiga faktorer som påverkar hur snyggt flödet blir: snygga bilder och att du är konsekvent. Vilket jag kommer prata mer om senare. Men detta inlägg är till för dig som redan har snygga och konsekventa bilder, men ändä inte ritkgit får till ett snyggt Instagram flöde.

Du kanske anlitat en fotograf som skapat jättemånga snygga bilder eller du kanske är riktigt duktig på att fota själv, men… ditt instagram flöde blir ändå inte sådär harmoniskt och perfekt som du hade tänkt dig att det skulle bli. Då kommer det här planeringsverktyget vara precis det du behöver för att skapa ett snyggt Instagram flöde.

Så här skapar du ett snyggt Instagram flöde med planeringsverktyg

Det finns många planeringsverktyg, men mitt favoritverktyg är Planonly. Det jag gillar med Planoly är att du kan komma långt och klara dig på gratisversionen. Känner du däremot att du vill avancera och börja schemalägga inlägg är deras abonnemang dessutom väldigt billigt. Du registrerar dig antingen via deras hemsida eller via deras app. Det enda du behöver för att skapa ett snyggt Instagram flöde är alltså:

  1. Planeringsapp som t.ex. Planoly.
  2. Minst 9-12 bilder redo att använda. Antingen bilder du tagit själv, stockfotografier eller bilder från din fotograf.

När du väl har bilder och ett planeringsverktyg redo, laddar du upp de bilder du valt ut till appen antingen via datorn eller mobilen. Jag själv föredrar att göra detta via datorn. Sedan ändrar du ordning genom att klicka på och dra runt bilderna, som jag visar på videon här nedan. Det brukar ta en stund så ha tålamod och fortsätt flytta runt till du är nöjd. Skulle du märka att just en bild känns helt fel oavsett vart du placerar den och att det alltid är den bilden som känns fel, tar du bara bort den och ersätter den med en annan bild som kanske passar bättre in.

Skulle du någon gång inte ha så många bilder redo fungerar planeringsverktyget superbra ändå. Då kan du prova den bilden du tänkt posta i förväg och se hur just den bilden ser ut i flödet du redan har. På så sätt kan du också långsamt pussla ihop ett snyggt Instagram flöde med tiden. Till och ifrån kommer du någon gång ha sådana perioder. Och då är det extra viktigt att redan innan kunna se om bilden du tänkt använda passar in eller inte.

Tips!

Viktigt att tänka på är att du ALLTID har valmöjligheten att inte posta en bild. Hur fin den är. Passar den inte in på din image, eller i ditt flöde, har du som sagt alltid valet att inte posta den! Vilket kan vara svårt ibland eftersom viljan att posta är ganska beorendeframkallande.

Ett annat tips när det kommer till att använda just appen Planoly, är att om du väljer att ta bort en bild som för tillfället inte passar, ta inte bort den helt och hållet från appen. Utan flytta den till ett annat “draft”/ album för att kunna använda den i framtiden utan att du förbrukat för många uppladdningar. Det är bra att göra eftersom gratisversionen ger dig max 30 uppladdningar per månad. Har du uppgraderat behöver du självklart inte göra så, eftersom du då har obegränsat antal uppladdningar.

Hoppas detta kommer hjälpa dig få till ett riktigt snyggt Instagramflöde och bespara dig tid, energi och ångest!

More
articles